Blog

Zorunlu deprem sigortasının önemi

Ülkemiz coğrafi konumu dolayısıyla birçok aktif fay hattı üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle küçük ya da büyük şiddetli depremler sıkça görülmektedir. Biz de bu depremden olumsuz etkilenmemek adına onu engellemekten çok daha kolay önlemler alabiliriz.

Bunların başında da Zorunlu Deprem Sigortası ya da bilinen bir diğer adıyla DASK geliyor.

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), ülkemizin deprem kuşağında bulunması ve büyük kayıpların yaşanmasından dolayı zorunlu hale gelmiş bir sigorta türüdür.

Depremde en çok can kaybı ve yaralanmaların nedeni hasarlı binalardır. Bu binaların çökmesiyle bilirkte hem maddi hem de manevi olarak büyük kayıplar yaşanmaktadır. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası, poliçenizde belirtilmiş limitler kapsamında zararınızı nakit olarak karşılar. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alır.

Neden Zorunlu Deprem Sigortası Yaptırmalıyım?
Ülkemiz yüksek riskli deprem kuşaklarından birinde yer almaktadır. Depremin neden olduğu maddi zararlar ile deprem sonucu meydana gelen infilak, yangın, tsunami ve yer kaymasının vereceği maddi zararların karşılanabilmesi imkanını sunuyor. Zorunlu Deprem Sigortasını yaptırmayanlar; konut kredisi, konut yapma yardımı ve binanın depremden dolayı hasar alması durumunda devletin sunmuş olduğu yardımlardan faydalanamaz dolayısıyla meydana gelen tüm maddi kayıpları kendi bütçenizden karşılamak durumunda kalırsınız. Bu da sizin ve ailenizin yaşadığı üzüntüyü daha da çok katlar. Deprem sigortasının amacı sizin bütçenizi korumaktır. Günümüzde deprem sigortası yaptırmayan ev sahipleri evlerine elektrik, su ve doğal gaz bağlatamadığını hatta tapu işlemlerinin bile yapılamadığını biliyor muydunuz? Her yeni abonelikte ilgili kuruluşa başvuran kişilerden Zorunlu Deprem Sigortasının yaptırıldığına dair resmi belge isteniyor. Bunun sonucunda abonelikleriniz aktif hale geliyor. Bu belgeler sunulmadığı takdirde üyelik işlemleri gerçekleşemiyor. Doğal Afet Sigortalar Kurumu tarafından sunulan Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırarak kendinizi ve ailenizi güvence altına alın.

DASK’ın Amaçları Nedir?
Bütün konutları depreme karşı güvence altına almak ve olası maddi kayıplara destek olmak.

Mali hasarların yükünü yeniden sigortalayarak paylaşmak

Devletin deprem kaynaklı giderlerini azaltmak amacıyla gelecekte oluşabilecek hasarlar için fon oluşturmak
Ülkemizde sağlıklı yapılaşmaya katkı sağlamak.

Toplum genelinde sigorta bilincinin gelişmesine destek olmak. Bu amaç doğrultusunda da birçok işlem Zorunlu Deprem Sigortanız olmaması halinde gerçekleşmemektedir.

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz