Blog

Yolda kalanların dikkatine

Çeşitli araba arızalarından dolayı hiç beklemediğiniz bir anda yolda kalmanız mümkün. Peki siz yolda kalınca ne yapmanız gerektiğine hakim misiniz?

Öncelikle aracınızın yolda kalmasına sebep olan arıza ya da eksiklikleri tespit edin. Arabanızı yavaşça sağa çekin daha sonra yoldaki diğer sürücülerin sizi fark etmesini sağlamak için dörtlülerinizi yakın hava karardıysa reflektör kullanın. Bu sayede hem kendinizi farkettirirsiniz hem de olası bir kazayı engellersiniz.

Kendinize güvenli bir alan oluşturduktan sonra yol yardımı hizmeti kullanıyorsanız çağırın. Kasko sigortanız yol yardımı hizmeti sağlıyorsa sigorta şirketinizin çağrı merkezini arayarak yardım talebinde bulunun. Yol yardımı kullanmıyorsanız çekiciyi, polisi veya bulunduğunuz bölgenin konumuna göre jandarmayı arayabilirsiniz.

Arabanız neden yolda kalmış olabilir?
Lastikleriniz inmiş olabilir bunun nedeni lastik değiştirirken tek ya da iki lastik değiştirmenizden kaynaklı olabileceği gibi aşınmadan dolayı da meydana gelebilir. Böyle durumlarda en yakın benzin istasyonuna giderek lastiklerinize hava takviyesi yapabilirsiniz. Akünüz bitebilir özellikle kış ayında en çok yaşanan durumların başında yer alıyor. Akünün ömrünün en fazla 5 yıl olduğunu unutmayın ve her yıl aracınızı akü testine sokmayı ihmal etmeyin. Motor ısısının normalin üzerine çıkması sonucunda motor hararet yapabilir, bu durumda aracınızda su kaybı olup olmadığını kontrol edin. Eğer su kaybı yoksa aracınız bir tamirciye götürmelisiniz. Debriyaj veya vites teli kopması, mil kırılması gibi mekanik sorunlar meydana gelebilir bunun önüne geçmek için aracınızın bakımlarını düzenli olarak yaptırmayı ihmal etmeyin.

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz