Blog

Trafik sigortası nedir? Nasıl yaptırılır?

Trafik sigortası, bir trafik kazası sonrası üçüncü şahıslara ya da diğer araçlara verdiğiniz zararın karşılanmasını güvence altına alır. Sizde ve aracınızda oluşan hasarları ise kapsamaz. Süresi 1 yıldır ve bu süre sona erdiğinde tekrar yenilenmesi gerekmektedir.

Trafik sigortası, seyir halindeyken bir kazaya sebep olduğunuz takdirde karşı tarafların hem maddi hem bedeni zararlarını kapsar. Trafik sigortasının genel şartlarında dikkat etmedilmesi gereken noktalar;

-          Kazada bir hayvana çarptığınızda veterinere götürdüğünüz takdirde tedavi masrafları trafik sigortanız tarafından karşılanır.

-          Trafik sigortası, verdiğiniz hasarı ancak kazadaki kusur oranınız kadar öder. Örneğin, bir trafik kazası sonucu %75 kusurlu bulunduysanız karşı araçta oluşan değer kaybının yalnızca %75’ini öder.

Peki ya trafik sigortası hangi durumları karşılamaz?

-          Kusurlu olduğunuz kazalarda sizin aracınıza gelen zararları,

-          Karşı tarafın manevi tazminat taleplerini,

-          Aracınızın yanma, çalınma, terör ve doğal afet gibi durumlarda oluşacak hasarlarını karşılamaz.

Kasko ise zorunlu trafik sigortasının karşılamadığı ve sizin hasar aldığınız durumları kapsayabilir. Bunun için poliçenizin detayları oldukça önemlidir.

Trafik sigortası teminatı ne kadar?

1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle güncellenen trafik sigortası fiyat limitleri aşağıdaki gibidir.

Araç başına maddi giderler: 100.000 TL, kaza başı 200.000 TL,

Kişi başına düşen sağlık giderleri: 1.000.000 TL, kaza başı 5.000.000 TL,

Sakatlanma ve ölüm durumunda kişi başı 1.000.000 TL, kaza başı 5.000.000 TL

Trafik sigortası zorunlu mu?

Trafik sigortası yaptırmak kanunen zorunlu hale getirilmiştir. Eğer ki trafiğe zorunlu trafik sigortanız olmadan çıktığınız fark edilirse polis aracınızı bağlar ve trafikten men edilirsiniz. Aracınız çekilir ve siz trafik sigortanızı yaptırana kadar otoparkta kaldığı sürenin masrafını da siz ödersiniz. Trafik sigortanızı zamanında yaptırmamanız durumunda ise sigortanıza ekstra ödeme yapmanız gerekebilir.

Trafik sigortası nasıl yapılır?

Trafik sigortası nasıl yapılır, nereye başvurmalı gibi sorularınıza cevap arıyorsanız Üç Elma Sigorta olarak sizi ofisimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız.

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz