Blog

Seyahat Sigortası Nedir?

Seyahat sigortası hem yurt içi hem yurt dışı yolculuklarınızda çeşitli aksaklıklara karşı sizi ve olası kayıplarınızı güvence altına alan bir sigortadır. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde ülke konsolosluklarının vize için seyahat sigortası yaptırmayı zorunlu kılmasıyla birlikte bu sigorta çeşidi oldukça yaygınlaşmıştır.

Günümüzde Türkiye’den başka ülkeye gidişlerde, başka ülkelerden Türkiye’ye girişlerde ve Türkiye içi yolculuklarda da seyahat sigortası yaptırılabilmektedir.

Seyahat Sigortasında Yaş Sınırı Var mıdır?

Seyahat sigortasını, 18 yaşından büyükler yaptırabilmektedir. Poliçe, henüz reşit olmayan kişiler için hazırlanacak ise de poliçeyi hazırlatanın 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Bu yüzden çocukların seyahat sigortası poliçelerini aileleri oluşturabilirler.

Seyahat sigortası tek seferlik olabildiği gibi, ihtiyacınıza uygun olarak haftalık, aylık, hatta yıllık gibi çeşitli periyotları kapsayacak şekilde de düzenlenebilmektedir.

Detaylı bilgi için Üç Elma Sigortacılık ile iletişime geçebilir, dilerseniz sitemizden hızlı şekilde online teklif alabilirsiniz!

Seyahat Sigortası Ne İşe Yarar?

Seyahat sigortası, hayalini kurduğunuz yolculuğun tadını çıkarmanızı sağlar. Seyahat planlarınızı ve sağlığınızı, seyahatiniz sürece karşılaşabileceğiniz çeşitli sorunlara karşı içiniz rahat şekilde koruma altına alır. Yurt içinde olmasa da birçok yurt dışı seyahati için zorunlu olan seyahat sigortasını yaptırarak siz de yolculuğunuzun tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?

Farklı sigorta şirketlerinin farklı ihtiyaçlara yönelik poliçeleri olsa da hemen her seyahat sigortasında olan belli başlı talimatlar vardır. Bunlardan bazıları:

-          Sefer iptali,

-          Sefer gecikmesi,

-          Hastalık,

-          Vefat,

-          Valiz kaybı

Bu talimatlara ek olarak gıda zehirlenmesi, kapkaç teminatı ve çeşitli asistans hizmetlerini de poliçenize ekletebilirsiniz.

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz