Blog

Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Önemli Bilgiler

Seyahat sigortası ya da seyahat sağlık sigortası, yolculuğunuzu güvence altına almak amacıyla hazırlanmaktadır.

Peki bu sigorta çeşidiyle ilgili bilmeniz gereken en önemli noktalar nedir? Hayalini kurduğunuz yolculuklar öncesinde yardımcı olması amacıyla sizin için derledik!

- Seyahat sigortanızı yaptırırken poliçenizin detaylarını dikkatlice okuyun. Kapsanan tarihin, kişi sayısının doğru olduğundan ve yurt dışına çıkıyorsanız gideceğiniz ülkenin vize şartlarını sağladığından emin olunuz.

-Seyahat sigortası, ülkemizden yurt dışına seyahatlerde uygulandığı gibi yurt dışından Türkiye’ye yolculuklarda da yapılabilir.

-Özellikle yurt dışına çıkışlarda pek çok konsolosluk (Amerikan, Schengen…) vize başvuru sürecinde seyahat sigortası istemektedir.

-Sigorta poliçenizi istediğiniz şekilde kişiselleştirebilirsiniz.

-Seyahat Sağlık Sigortası, yolculuğunuz süresince karşılaşabileceğiniz acil müdahale gerektiren birçok sağlık sorunu masraflarını karşılayabilir.

-Covid-19 pandemisi sonucunda birçok sigorta şirketi pandemik hastalıkların tedavi masraflarını da karşılayacak şekilde paketinize ek poliçeler sunmaktadır.

-Seyahat sağlık sigortanız, asistans hizmetleri kapsamında yurt dışı ilaç ulaştırma, tedavi nedeniyle konaklama, refakatçinin ulaşımı gibi birçok yan hizmeti de poliçenize eklemek istediğiniz takdirde sağlamaktadır.

-Seyahat sigortanızı sadece tatil amaçlı değil, iş seyahatleriniz gibi çeşitli sebeplerle de yaptırabilirsiniz.

-Bu sigortayı 18 yaşının üstündekiler yaptırabilir. 18 yaşından küçükler ise 18 yaş ve üstü yakınlarının poliçe hazırlatması ile güvence altında olabilirler.

-Sigortanız tek seferlik olabileceği gibi ihtiyaçlarınıza uygun olarak zaman kapsamı daha da uzatılabilir.

Günümüzde sigorta işlemleri online olarak da yapılabilmektedir. Yurt dışı veya yurt içi seyahat sigortanız için online teklif alabilir, içiniz rahat şekilde yola çıkabilirsiniz. Sunduğumuz poliçe fırsatları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için müşteri temsilci numaramızdan bize ulaşabilir ya da ofisimize ziyarette bulunabilirsiniz.

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz