Blog

Sağlık Sigortaları Türleri ve Kapsamı

Sağlık Sigortası denince akla gelen ilk iki sigorta türü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortasıdır. Bu iki sigorta; farklı sorunlarımıza çözüm olurlar.

Özel Sağlık Sigortası poliçesi; poliçe sahibinin istediği kadar zenginleştirilebilir ve 18 yaşından küçükleri de kapsayabilir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sahibi olmak için ise halihazırda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sigorta kapsamında olması gerekmektedir. Bu sigorta türü, SGK anlaşmalı hastanelerde ekstra ücret ödemeden hizmet alabilmeyi sağlar ancak geçmişten gelen bir hastalık durumu varsa kapsam dışına alır. Özel Sağlık Sigortasından faydalanabilmeniz için ise SGK güvencesi altında olmanız gerekmemektedir. Seyahat Sağlık Sigortası ise bahsettiğimiz ve sağlık sigortası denince akla gelen ilk iki sigorta türünden daha farklı şekilde işlemektedir. Süresi kısıtlıdır ve genellikle seçilen seyahatleri ya da seyahat aralığını kapsar.

Peki Sağlık Sigortalarının hizmetlerini nasıl kategorize edebiliriz? 

Bunu iki ana başlık altında toplayabiliriz: Yatarak tedavi ve ayakta tedavi.

Yatarak tedavi, adından da anlaşılacağı üzere, yatarak tedavi gerektiren ameliyatlı ya da ameliyatsız durumları kapsar. Kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz gibi özel işlemlerse ayakta olup olmamasına bakılmaksızın bu kapsama girebilmektedir. Ayakta tedavi ise yatış gerektirmeden tedavi edilebilen durumlarla ilgilenir. Doktor muayenesi, röntgen ve laboratuvar tetkikleri gibi durumları kapsar.

Alışılagelmiş hizmetlerin dışında bazı poliçeler, diyetisyen ve psikolojik destek gibi tedavi hakları da tanır. Yıllık check-up ve diş tedavisi de yine sunulabilecek hizmetler arasındadır. Bazı sağlık durumları ise poliçeniz başladıktan belli bir süre sonra kapsama dahil edilebilir.

Seçeceğiniz sigorta şirketi, anlaşmalı hastaneler ve sunulan poliçelerin kapsamlılığı açısından oldukça önem taşımaktadır. İhtiyaçlarınıza en uygun sağlık sigortası poliçesi hakkında bilgi almak için bize ulaşabilir, dilerseniz hızlıca online teklif alabilirsiniz.

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz