Blog

Konut sigortası nedir? Nasıl Yapılır?

Konut sigortası, Zorunlu Deprem Sigortasını tamamlayıcı özelliklere sahiptir ve oldukça kişiselleştirilebilirdir. Ev ve ev içindeki eşyalarınızı güvence altına alır. Bunun yanında evinizi su basması ya da evde yangın çıkması gibi durumlarda komşularınıza verebileceğiniz zararlar da yine bu poliçenin kapsamında karşılanabilir.

Konut Sigortası Nasıl Yapılır?

Konut sigortasını sigorta şirketleri aracılığıyla ya da bankalar aracılığıyla yaptırabileceğiniz gibi sitemizden de online ve hızlı şekilde teklif alabilirsiniz.

Konut Sigortası için istenilen belgeler arasında kimlik bilgileri, konutun açık adresi, bulunduğu kat, brüt metrekare, eşya bedeli gibi belgelerin yanında ev sahiplerine özel olarak inşa bedelinin de bildirilmesi gerekmektedir.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Hem ev sahipleri hem kiracıların yaptırabileceği konut sigortası; hırsızlık teminatı, boya gibi dekorasyon masraflarını da karşılayabilir.

Konut sigortası; zorunlu deprem sigortasının teminat tutarını aşan miktarını, bine ve eşyalarda oluşabilecek zararları, enkaz kaldırma masrafları, kira kaybı, yangın sonucu oluşabilecek masrafları karşılar.

Poliçenizi yaptıracağınız sigorta firmasına göre değişebilecek bazı kapsamlar ise şöyledir:

-          Su baskını

-          Fırtına

-          Eve bir aracın çarpması

-          Elektronik cihaz sigortası…

Konut Sigortasının Önemi

Evimiz, hayatımız. Evinizin depreme karşı güvence altına alınması zorunlu olsa da içinde yaşayanları kapsamaz. Herhangi bir değerli eşya kaybı, doğal afet hasarı sonucu oluşacak maddi kayıplarınızı hatta misafirlerinizin de evinizde bulunan eşyalarını konut sigortası ile teminat altına alabilirsiniz.

Bunun için istediğiniz özelliklere sahip poliçeler oluşturabilir, evinizde huzur içinde uyuyabilirsiniz.

Evinizde olabilecek en yüksek güvenlik hissi için konut sigortası yaptırabilirsiniz. Siz de konut sigortası poliçenizi oluşturmak ve hemen teklif almak için bize ulaşın!

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz