Blog

Kasko yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kara taşıtları sigortası ya da kısaca Kasko, her sürücünün en çok dikkat etmesi gereken konuların başında yer almaktadır. Kasko sigortası zorunlu sigortalar içerisinde yer almasa da hem kendinizi hem de sevdiklerinizi olası durumlara karşı korumak için oldukça önemlidir. Kasko sigortanızı ihtiyaçlarınıza göre çeşitlendirebilirsiniz. Çarpma, hırsızlık gibi araç hasarını karşılayan ya da deprem, sel, yangın gibi doğal afetleri kapsayabilir. Bu durumları göz önüne alarak olası riskleri düşünerek kasko sigorta poliçenizi oluşturabilirsiniz. 

Trafik sigortasından farklı olarak, poliçe sahibinin kendi aracının hasarını da kısmen veya tamamen karşılamaktadır.


Sigorta firmanızı doğru seçin

Sigorta şirketleri genelde standart bir kasko teklifi verir ve çoğu birbirinin aynısı denilecek kadar yakındır. Fakat sizin ihtiyaçlarınız doğrultusun da özel bir teklif talep edebilirsiniz. Bu talep sayesinde sigorta şirketleri arasındaki farkı çok net görebilirsiniz. Özel kasko sigortası poliçenize göre fiyatlar değişiklik gösterecektir.

Kasko teminatınızı arttırın

Kasko sigorta poliçeleri ihtiyacınıza göre şekillendirilmektedir. Sadece Yanma, çalınma ve Pert olduğu durumda ödeme yapan ürünümüz dar kasko’dur. Aracınızın yaşına bağlı olarak da sigorta şirketinin anlaşmalı servislerini kullanabildiğiniz ürünümüz standart kaskodur. Standart kasko, ana teminatlar olan çarpılma, çarpma, çalınma, çalınmaya teşebbüs ve yanma gibi araçta meydana gelen hasarların karşılandığı sigorta türüdür. Genişletilmiş kasko ürünü de aracınızın markasına göre yetkili servisleri de kullanabileceğiniz bir üründür.

Özel İndirim alabilirsiniz

Kasko sigorta teklifi alırken sigortacınıza mutlaka meslek bilginizi de vermeyi unutmayın. Birçok sigorta şirketi meslek gruplarına göre indirim uygulamaktadır.

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz