Blog

İlginç Sigorta Hikayeleri

Hayatın her alanında beklenmedik olaylar yaşanabilir. Sigortalar, bu riskleri en aza indirerek güvenli bir gelecek için koruma sağlarlar. Sigortacılar ise bazen oldukça ilginç vakalarla karşılaşmaktadırlar. Gelin, bu ilginç olaylara birlikte bakalım.

Garaj Kapısı:

Bir hırsız, tatile giden bir çiftin evine giriyor ancak çıkmaya çalıştığı garaj kapısının arızalı olduğunu fark ediyor. Bir hafta boyunca, çift tatilden dönene kadar orada bulduğu mama ve içeceklerle hayatta kalıyor. Çift tatilden dönüp garaj kapısını açınca da kaçıyor ancak bu hikaye burada bitmiyor. Hırsız, bir hafta boyunca yaşadığı bu manevi zorluk için çifte karşı sigorta davası açıyor ve 1 milyon dolar kazanıyor.

Deve Tekmesi:

Bir tatil vakası da Avustralya’dan geliyor. Avustralya’ya tatile giden birisi, bir deve tarafından, araba kapısının tekmelendiği iddiasıyla sigorta şirketine başvuruyor. Bu oldukça sıra dışı bir olay olduğu için sigorta şirketine bu olayı bir video kaydıyla kanıtlıyor. İddiası onaylanıyor ve zararlarını sigorta şirketi karşılıyor.

Çimento Vakası:

2019’da çimento dolu bir mikser kamyon yola çıkıyor. Ancak o gün bir aksilik sonucu, park halindeki 69 aracı çimento ile kaplıyor. Bu sigorta talebinin nasıl karşılandığı bilinmese de oldukça büyük bir sürpriz olduğu kesin.

Takma Dişler:

Gemi yolculuğuna çıkan bir kişi, yolculuğu başlamadan kayıp bagaj sigortası yaptırıyor. Ne yazık ki bu kişiyi yolda deniz tutuyor ve geminin bir tarafından kusmaya çalışırken takma dişleri denize düşüyor. Sigorta şirketine bu şikayetle başvuran yolcunun talebi ilginç bir şekilde kayıp bagaj kapsamında kabul ediliyor ve zararı karşılanıyor.

Hindistan Cevizi:

1984 yılında, bir yıl içinde 150 kişinin kafasına Hindistan cevizi düşmesi nedeniyle öldüğünü iddia eden bir isim ortaya çıkıyor. Dr. Peter Brass’ın bu iddiasından sonra bir İngiliz seyahat şirketi hindistan cevizi düşmesi sonucu yaralanma ile ilgili bir sigorta poliçesi düzenliyor. Sri Lanka’yı ziyaret eden bir müşteri tam da bu sebepten yaralanınca, şirket bu zararı karşılamak durumunda kaldı.

Hayatta ne zaman ne olacağını kestiremezsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun sigortalar için hemen Üç Elma Sigortacılık ile iletişime geçin, hızlıca fiyat alın!

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz