Blog

Ferdi Kaza Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Hayatta ne olacağı belli olmaz. Bu belirsizlikte başınıza gelebilecek olaylara karşı Ferdi Kaza Sigortası yaptırmak en güvenli rota olacaktır. Kendi seçeceğiniz talimatlarla oldukça uygun fiyatlara maksimum teminatlara sahip olabilirsiniz.

Ferdi Kaza Sigortası, gündelik yaşamınızda karşınıza çıkabilecek kaza, yaralanma gibi durumlarda hem sizi hem yakınlarınızı güvence altına alır. Gelin bu sigorta türünü yakından inceleyelim.

Ferdi Kaza Sigortası Neleri Kapsar?

Ferdi Kaza Sigortası oldukça kişiselleştirilebilir olup ihtiyaçlarınız dahilinde temel poliçe teminatlarına ek teminatlar da alabilirsiniz. Hemen her Ferdi Kaza Sigortası poliçesinin kapsayabileceği belli başlı durumları şöyle listeleyebiliriz:

-          Vefat

-          Kaza

-          Hastane yatış

-          Kritik hastalıklar

-          Maluliyet teminatı

Genel Şartları Nelerdir?

Ferdi Kaza Sigortası genel şartları Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenmiştir. Genel şartlar arasında kaza sayılan ve sayılmayan haller, teminat limitleri ve primlerin nasıl ödenebileceği gibi bilgiler yer almaktadır. Örnek ve ilginç bir bilgi paylaşacak olursak, aksine mukavele olmadığı durumlarda motosiklet ve takma motorlu bisiklet kullanmak bu sigorta harici durumlardır. Bu yüzdendir ki hem genel şartları hem de poliçenize alacağınız ek talimatları dikkatlice incelemelisiniz.

Seçeceğiniz sigorta firmasının sunduğu paketlere göre hizmetler de değişecek olmakla birlikte, sigorta kapsamına girecek kişiler belli gruplara ayrılmıştır: Fikren/elle çalışanlar, hem bedenen hem elle çalışanlar, makine ile bedenen/elle çalışanlar.

16 yaşından küçükler ve 65 yaşından büyükler için Ferdi Kaza Sigortası ise farklı risk gruplarında oldukları için ancak belirli şartlar dahilinde sigorta kapsamına alınabilirler.

Ayrıca vergi mükellefiyseniz, Ferdi Kaza Sigortası priminizi vergi matrahından düşmeniz de mümkün.

Bireysel Kaza Sigortası Nasıl Yapılır?

Size en yakın sigorta acentesine giderek Ferdi Kaza Sigortası yaptırabilirsiniz. Detaylı bilgi için Üç Elma Sigortacılık ile iletişime geçebilir ya da sitemizden online ve hızlı şekilde teklif alabilirsiniz!

Günlük Yaşam için hikayeler ve ipuçları
Emin ellerdesiniz